Tycker till och funderar . . .

  • Kul att blogga igen efter uppehållet.
  • Kommer man att få ha datorer på sjukhemmet när vi blir gamla?
  • Rätt tungt att gå upp på morgonen.
  • Varför ska man alltid upp så tidigt och varför vaknar man på fel sida ibland?
  • Kul att morbror just gift sig - 69 år gammal.
  • Kommer även jag att slå till och gifta mig någon gång i livet?
  • Pizza och Thaimat är gott.
  • Varför kallas det snabbmat när det tar tid innan man får hämta maten?
  • Det är kul att renovera.
  • Är det därför man aldrig blir färdig?

Det blev ingen buss . . .

Bhu och usch.. det blev ingen buss.

Vi bestämde oss för att bjuda på den till höger. Den till vänster såldes innan så den var ju bara att glömma då. Tyvärr blev den vi bjöd på för dyr så vi fick släppa den. Det grämer mig lite att vi inte satsade på den till vänster i stället - jag gillade den.. och den såldes för under 50 tkr.

Vill ha

Eftersom det alltid ska packas en massa i bilen som tex vindsurfinggrejer, vågsurfingbrädor, skimboardramper eller cyklar och matkassar verkar den nuvarande bilen ha krymt både på tvären och på längden. Trots att det är en volvo kombi modell äldre med stort packutrymme! Dessutom får man ju nästan skämmas över att köra omkring med takbox året runt. Ni kan ju gissa vem som dessutom använder bilen till och från jobbet... 

Har idag tittat på bilauktioner och hittade dessa två som skulle passa utmärkt! 
Hyundai H-1 2.4 Skåp (133hk) -05-2 eller Mercedes Vito 109 CDI Skåp (95hk) -08-2
Två olika bilar i olika prisklasser, men jag skulle kunna tänka mig vilken av dessa som helst!

Egentligen är ju vilken stor bil eller buss som helst bättre än detta:
packat och klart
 urpackat och...
fortfarande fullt med grejer!!!!!!!!!!

Härlig fritid tack vare havet


Skim-boarden har roat Gustav under många timmar och dagar i sommar!
Att skimma, skim-boarda eller åka skimboard... säger man.
 

Likaså vågsurfing!
Här är Emma med pojkvännen i väntan på de stora vågorna...


Kan inte skryta med några bilder på mig och dessa aktiviteter. Själv har jag fått hälsporre i båda fötterna och går som en 100-åring - framför allt på morgonen! Man ska vila säger doktorn... men eftersom jag inte gjort så mycket annat i sommar så undrar jag... hur ska det gå? Jag vill kunna gå!

Semestrarna kom - och semestrarna gick...


Hawaii-semestern var förstås underbar. Maui, den Hawaii-ö vi tillbringade hela april på, är en skön och avslappnad cool och surfinspirerad ö där allt är ganska lugnt helt enkelt. Dagarna fördrev vi för det mesta på någon skön strand. Det blev en hel del vindsurfing förstås, men också bad, bodyboarding, vågsurfing, shopping och annat mys. Bilder finns på http://www.enmammut.blogg.se/ under "Hawaii 2009".

En jätteintensiv arbetsperiod väntade när vi kom hem från Hawaii, både för mig och resten av familjen. Det är inte helt lätt att missa nästan fyra veckor på jobbet när det inte är någon som gör arbetsuppgifterna åt en. Skolarbetet står ju inte heller stilla så det var en del att jobba igen för våra barn också.

Sommarens ledighet var därför mycket välkommen - för oss som hade semester en gång till i år.
Både mannen och dottern jobbar dock hela sommaren. Jag tog därför med mig sonen till Rhodos på en sistaminuten-resa en vecka i juni. Jätteskönt! 1400 kr/pers för en vecka var till och med billigare än att hitta på någon liten resa inom Sveriges gränser. Att vi sedan hamnade ute i vildmarken på ett riktigt skrutthotell och därför fick lägga på 850 kr/pers för att få komma in till civilisationen kändes riktigt billigt faktiskt - för att slippa stanna kvar där vi var. Vi kom då till ett bra och jättefint hotell, centralt i Rhodos stad och med gånganstånd till stranden. Vi hittade också ett surfcenter i närheten som vi åkte till och där sonen vindsurfade resterande dagar på resan, vilket gav utrymme för mycket läsning och sudoku för min del. Avkopplande!

Här kommer en bild på Gustav - Rhodos:


Vi var hemma en vecka efter Rhodos och tog sedan färjan över till Jylland för en liten bilsemester och camping i Skaven där vi brukar tillbringa några veckor på somrarna. Där är det inte mycket som händer förutom att det ofta blåser och då är det ganska kallt. Rhodos var betydligt skönare!!! Skönt att vara hemifrån när man är ledig! 

Resterande ledighet på hemmaplan kändes inte som riktig semester även om det blev sovmorgon, slappa dagar, mycket grillning och sena kvällar förstås. Jag jobbade två dagar sista semesterveckan för att förbereda för terminsstarten som började på måndag v. 33 med studiedag för all personal. Då börjar även jag jobba "på riktigt".


Ska försöka planera in en ledig höstvecka. Har gjort det ett par gånger tidigare år och det är verkligen härligt! Förra hösten åkte jag och dottern en vecka till Turkiet med all-inclusive. Året innan var jag i Rom men en kompis.


RSS 2.0