En katt i huset

Katt En utsvulten liten katt har sprungit omkring på området ett tag. Förra helgen klappade jag den lite och pratade med den. Då var det kört... Den följde efter mig ända hem och jag hade inte hjärta att stänga den ute. Den var mycket mager och utsvulten och var alldelens darrig när den fick äta. Efter lite mat visade den sig från sin bästa sida. Tillgiven och gosig.

Det har varit ett litet äventyr för oss. Vi har aldrig haft katt tidigare och vet egentligen ingenting, så moster har fått vara behjälplig med diverse goda råd. Den lärde sig i alla fall att gå på låda och har inte velat gå ut förrän efter fem dagar. Först var den ute i trädgården tillsammans med mig och följde med in direkt jag gick in. Men utvilad och mätt gav den sig iväg för någon dag sedan. Det kändes lite sorgligt och vi hade ingen aning om vart det begav sig, men efter några timmar var den tillbaka hos oss och nu går den ut och in flera gånger om dagen.  På tisdag har jag bokat tid hos en veterinär för genomgång av katten och för att prata om ev. kastrering och vaccination. Hoppas bara att den inte redan är dräktig, det är nämnligen en Hona. Hon är nog inte äldre än ca ett halvår, så förhoppningsvis har hon inte hunnit bli dräktig.

Kanske är detta en sommarkatt som någon helt enkelt har lämnat kvar. Här finns många sommarstugor och katten hade inget halsband på sig. Ingen verkar sakna den heller. Jag har både kollat på alla internetsidor för borttappade katter och även satt in annons om denna upphittade katt både på polisens hemsida och på katthemmen i Hallansd hemsidor.

Vi har kallat den för Findus, men får kanske komma på något bättre eftersom vi nu vet att det är en hona! Någon som har något bra förslag på kattflicknamn?

Som bortblåst . . .

Känns som om vi är på väg att blåsa bort här i Varberg!

Familjen har surfat i nästan två veckor i sträck nu och innan dess var det bara några lugna dagar efter ett blåsväder som varade i en dryg vecka.
Kallt börjar det bli också
både för surfarna och för en strandsurfare som mig.
Jag har plockat fram full Norrlands-vintermundering
för att kunna vara ute vid havet i timmar.

Härligt faktiskt
och
gratis mindfullness och meditation!


RSS 2.0