Avtal - om ett antal samtal

Jag jobbar som rektor sedan sex år tillbaka. Jag arbetar 80%, fyra dagar per vecka. Har en heltidstjänst i botten, men en vikarierande rektor arbetar de 20% jag är tjänstledig. Helt perfekt att det går att lösa så och jag njuter av varje ledig fredag jag har!

Efter en ganska tung arbetsperiod som det alltid är i samband med starten av ett nytt läsår och med en mängd rapporter, redovisningar och utvecklingsarbeten som skall göras, lämnade jag idag ifrån mig det sista stora skrivjobbet  för året - Kvalitetsredovisning 2008. -Yes !

Jag har sedan tidigare planerat att träffa de sju arbetslag jag ansvarar över - för avstämning av arbetssituationen samt genomgång av grupperna, under de kommande två veckorna. Fick idag - som en skänk från ovan- (???) meddelande från personalkontoret att vi måste ha Utvecklingssamtal/Medarbetarsamtal med all personal i november i år pga att lönesamtalen kommer i mars/april. Helt perfekt.... hm.... och vilken framförhållning...  Detta kommer att fylla den största delen av min arbetsid, som inte redan är uppbokad av möten, fram till jul !  

V i l k e n      t u r       a t t       j a g       k ä n d e       m i g       "n ä s t a n     s y s s l o l ö s"

Vilken soppa...

Har ätit gårdagens soppa både till lunch och middag idag.
Det blev hur mycket som allra helst, så jag vill rekommendera att göra en halv sats 
av receptet nedan - om du inte ska laga soppa till 8-10 personer förstås.

L i t e       v a r i a t i o n      a v       m a t r ä t t e r     ä r       g a n s k a        k u l !

Koka soppa på en spik...

Den ständiga frågan, vad ska vi äta idag?


Varför har vi inte alltid en planerad matsedel och veckohandlar till den? Det spar både tid, pengar och energi. Ibland fungerar det faktiskt jättebra men periodvis så vet jag inte riktigt vad vi lagar mat av, men mat blir det - oftast i alla fall.
Det är inte precis tomt i kylen och skåpen, men det finns sällan rätt ingredienser för att kunna laga till något efter recept. Tack och lov brukar jag lyckas med mina improvisationer för det mesta - som idag då det blev en riktigt god soppa. Eftersom inte dottern/vegetarianen är hemma så skriver jag ner receptet här för att kunna göra min "spiksoppa" igen.


Spiksoppa

  • En gul lök och En medelstor purjolök - hacka och fräs i lite olja i stekpannan.
  • Tre potatisar hackade i mindre bitar 
  • Tre-fyra morötter i skivor
  • En palsternacka hackas i småbitar
  • En bit vitkål i strimlor (ca 1/4-del av en medelstor vitkål)
  • En liten burk majs 
  • Tre liter vatten, sex buljongtärningar (grönsaksbuljongstärning för vegetarianer!)
  • Krydda med lite salt, lite lökpulver, lite stark paprikapulver, lite persillade

Koka alla grönsaker 10-15 min.

  • Tillsätt 1/3 till 1/2 förpackning hel cous-cous, "MOGHRABIAH" (Frebaco) 

Koka ytterligare 20 min ( koktiden enligt couscous-förpackningen)



S m a k l i g      m å l t i d  ! 


Får jag bjuda på en kopp?

Här kommer en bild på vår kära koffeinmaskin




Vi har dock inte köpt till mjölkkannan.  Har inte känt något behov av den ännu.

N u     s k a     j a g     g å     o c h     t a     m i g     e n     k o p p     e s p r e s s o !


Onsdagsbestyr

Ledig dag!
Härligt med sovmorgon, långfrukost och solsken ute.
Skjutsade sonen till en kompis som bor längre bort än cykelavstånd.

Åkte sedan till Colorama för att titta på tapeter och få lite inspiration men jag vet inte riktigt vad jag fick. Blev mest bara trött. Det finns ju hur många tapetkataloger som helst och till slut vet man inte vad man har tittat på. Som tur är har dom bra personal som kan mycket, så när man verkligen behöver något så får man bra hjälp. Men en sådan affär borde ändå ha ett kundkafé med riktigt gott kaffe!!! och en dator där man kunde tapetsera och titta på resultatet.


Jag har fått ett bra tips, från en kusin, på en bra tapetsida som jag gillar! Kolla in den om du är på gång att tapetsera om eller kanske bara vill drömma och fantisera lite. Det finns säkert fler tapetmärken som har liknande sidor. Jag ska googla och söka lite sedan. Här kommer i alla fall adressen:      http://www.eco.se/

Vi håller på att renovera hemma. Vi skulle fixa köket som drog med sig en hel del annat eftersom vi bestämde oss för att flytta hela kökets placering i huset. Köket är visserligen på plats och det gamla är bortrivet. Men det går alldelens för långsamt enligt min mening. Ett tag var orsaken bristen på snickare, sedan blev det semester och vi åkte bort, sedan var det en del reklammationer på delar till köket som vi fick vänta in, sedan var vi inte överrens om allt, sedan .... och sedan.... Men nu är det bara en hel del eldragning samt spotarna i taket som skall göras av mannen i huset som är elektrikerutbildad, spackling och målning av innertaket, balkongdörren och de nya fönstren och nya innerdörrar som ska sättas in av snickare, rörmokaren som ska ta bort några gamla rör och sätta in några nya element som vi inte beställt ännu, målning och tapetsering på hela nedre plan samt ett vitlaserat ekgolv som ska beställas och läggas diagonalt i hela nedervåningen när allt annat är klart. Jag saknar min pappa som hade varit en klippa i detta kaos!

D e t     k o m m e r     a t t     b l i     s å å å     f i n t     -     n ä r     d e t     b l i r     k l a r t !  

En helt snurrig tisdag

Jag har jobbat hela dagen med att skriva på en kvalitetsredovisning.
Till slut kände jag mig nästan snurrig. Tog en ovanligt sen lunch och fick äntligen bytt batteri i klockan så
n u      s n u r r a r      ä v e n      t i d e n . . .

läsa, sammanställa
formulera
reflektera, relatera
stangera
skriva, ändra
konstruera
summera, laborera
fundera
slutdeklarera
salutera


B a r n e n      h a r      h ö s t l o v.

Sonen har haft tre klasskompisar på övernattning här - inte mycket sova
så han somnade klockan sju ikväll.

Dottern har åkt till Uppsala med sitt band Don K.
Spelningen är ett pris som tjejerna vann på Musik Direkt i våras.

H ä r      s e r      n i      t j e j e r n a      i      "D o n   K"

Måndagsväder i arbetskläder

Man kan ju undra varför en ledig fredag och en helg helg, med väder som gjort att man helst stannat inomhus, följs av en underbart klar, solig och fin höstmåndag? Det kunde väl åtminstone dröja till tisdag tycker jag. Jag har suttit i två möten och haft en hel del skrivbordsarbete idag, vilket gjorde att jag inte ens gick ut på en lunchpromenad. Suck.

Det var i alla fall tur att jag skjutsade sonen till vindsurfingen i fredags - och stod på stranden några timmar för att titta på och hålla koll! Då fick jag i alla fall vädra ur mig ordentligt. Vill inte lämna 12-åringen ensam på vattnet ,så denna sport får en att återgå till livet som sandlådeförälder - ni vet - de åren då man satt med på sandlådskanten och lekte eller tittade och höll koll. Det är faktiskt riktigt kul och känns skönt att vara vid havet tycker jag.


Här ser ni honom i full fart:


Hälsoresan till Kemer - Turkiet

För några veckor sedan började jag titta på utbudet av sistaminutenresor. Det lockade att resa iväg, men var som vanligt svårt att få det att stämma med jobb och övriga familjens förpliktelser. Till slut  visade i alla fall min kalender en möjlighet att ta semester. Jag fick tag på en resa till Turkiet, orten Kemer, hotell Ambassador, med "all inclusive" -  6500 kr för två personer - inkl. flygmat, transfer och annat.  Jag slog till sent en torsdagkväll och jag och min 17-åriga dotter åkte tidigt kommande lördagmorgon.

Här är hotellets innergård:

                     

Jag har aldrig tidigare rest med så kort varsel, inte varit i Turkiet tidigare och har inte heller haft "all inclusive" på någon resa innan. Det gjorde att jag inte hade några större förväntningar. Att bestämma sig med så kort varsel gör ju också att man inte hinner skruva upp förväntningarna samtidigt som man missar grejen med att planera, vänta och längta. 

                    

Väl på plats insåg vi att vi kommit helt rätt för ändamålet. Det var 26 grader varmt, nära till hotellets privata strand, klart och fint havsvatten, god buffémat tre gånger om dagen med ett stort utbud av grönsaker och annat gott. Min dotter är vegetarian vilket jag också valde att vara under denna veckan och vi åt underbara tomater, fantastiska oliver, olika sorters fetaost, färska och tillagade grönsaker, melon och gott bröd. Det var inte alls svårt att äta sig mätt utan att välja av kötträtterna. Som avslutning till lunch och middag fanns också ett härligt och välfyllt desserbord. Friska magar hela tiden!

                       

På hotellet fanns ett spa där vi gick på Turkiskt bad i början av veckan. Jag gick också på ryggmassage några gånger vilket blev en skön start på dagen. Min dotter passade samtidigt på att träna på hotellets Gym. Jag kan varmt rekommendera att resa tillsammans med ett av barnen.  Det blev en härlig vecka med sol, bad, promenader, läsa böcker, slappa, äta gott, shopping, marknadsbesök, samt mycket mycket mycket prat och skratt!



D e t     v a r     f a n t a s t i s k t     a t t     f å     u m g å s    m e d     m i n     1 7 - å r i n g     

i     e n     h e l      v e c k a  !


Jag ska också resa någonstans tillsammans med min son någon gång framöver!
 


Helgen går mot sitt slut . . .

Nu är helgen snart slut, men eftersom jag är kvällspigg så har jag några timmar kvar innan det är dags att sova i alla fall. Sitter framför TV:n tillsammans med min 12-åring som tittar på X-games. Det är BMX-cykling vilket tilltalar honom.

S  j ä l v      b l o g g a r       j a g       h e l s t      e n     s t u n d      i      s t ä l l e t !
 

Eleverna här i Halland har höstlov nu till veckan. Det är nog en välbehövlig paus för dem.
Personligen tycker jag dock att höstlovet kommer lite för sent eftersom vädret oftast är trist i oktober. För att ladda batterierna ordentligt borde eleverna vara utomhus mycket, men jag tror att det blir en hel del film, data och godis för ungdomarna under lovveckan. 

Själv har jag ganska mycket på jobbet till veckan. Jag är mitt uppe i att skriva kvalitetsredovisning för verksamheten jag ansvarar för. Det är ett intressant och spännande men tidskrävande arbete som innebär mycket tankeverksamhet. Lärarna arbetar tre dagar nästa vecka och är alltså lediga två dagar. Vi rektorer har vanliga semestertjänster - vilket innebär att vi inte har ledigt på loven.

Jag tog faktiskt en veckas höstsemester för två veckor sedan.
Åkte på en sistaminutenresa till Turkiet tillsammans med min dotter.
Berättar mer om resan lite senare!


N u      m å s t e      j a g      p l a n e r a      m i n      a r b e t s v e c k a !


Kaffe för finsmakare!

I samband med vår köksrenovering investerade vi i en riktig lyxpryl
nämnligen en helautomatisk kaffemaskin.
Den fixar allt från espresso i olika styrkor till cappucino 
och dessutom kan man få en traditionellt kopp kaffe i valfri storlek.

Fördelen är att det alltid finns gott kaffe tillhands.
Nackdelen är att jag dricker mer kaffe än någonsin tidigare.

F u n d e r a r      d u      p å      e n      k a f f e m a s k i n ?

Söndagar - sköndagar

När jag var liten, var söndagar en sån där dag då man bara kunde vara.
Lägenheten på tre rum och kök var redan städad
och ingen hade några schemalagda aktiviteter.
Det var sådana dagar då man kunde ligga på den bäddade sängen
och läsa böcker eller lyssna på musik.
Man hade tid att sitta och fika och prata tillsammans.
Ibland åkte vi till farmor och farfar där det alltid var fler på besök
och man fick tid att umgås med kusiner.

Idag har jag skjutsat dottern till replokalen, hon spelar i ett tjejband.
Mannen och sonen är nere vid havet och surfar eftersom vinden håller i sig.

Nu ska jag sätta mig ner med en kopp kaffe och bara njuta en stund
av en lugn söndagsförmiddag - innan jag börjar göra något.

S k ö n t      m e d      ä n n u      e n      s ö n d a g ! ! !

Ursäkta, hur mycket är klockan?

Min klocka stannade på 16.30 idag.
Jag upptäckte inte detta förrän flera timmar senare.
Så skönt det är med helg - då man inte behöver ha koll på klockan!

Thaimaten smakade utmärkt och vi var alla riktigt hungriga
vilket troligtvis berodde på att vi åt senare än vanligt pga klockan.

Efterrätt fick vi hos goda vänner som bjöd över oss på kaffe och äppelkaka.
Sonen följde glatt med eftersom där också bor en kompis till honom.
Tonårsdottern hade andra planer och avvek från familjen efter maten
för ett musikevenemang i stan tillsammans med kompisar.

Väl hemma igen somnade sonen snabbt efter dagens vindsurfingtimmar.
Jag och min sambo fick en stund för oss själva innan tonårsdottern ringde
och meddelade att hon nu var hos en kompis på området och snart skulle komma hem.

Att vara sambo låter lite ytligt och nytt tycker jag. Men det är inte riktigt så det är för oss:

V i      h a r      v a r i t      s a m b o      i      s n a r t      2 5      å r      . . .

Nu måste jag gå och lägga mig - klockan är halv fem!

Lat lördagsmat

Har precis beställt Thaimat som vi ska hämta.
Gott och uppskattat av alla!

Sonen har en kompis här som ska äta med oss.
Här äter barnens kompisar ganska ofta.
Jag tycker att det är självklart att bjuda på mat
och det förenklar ju oftast möjligheten för kompisarna att vara här.

Jag vill att våra barn ska känna det naturligt att ta hem kompisar
och det är också ett bra sätt att lära känna deras kompisar
när man äter eller fikar tillsammans.

När tonårsdottern kommit hem med en ny  pojkvän så har vi ätit och fikat ofta.
Den pricken vill man ju självklart lära känna ordentligt
så att man vet om man ska kasta ut honom eller ej.


En ovanligt vanlig lördag?

Eftersom jag är obotligt morgontrött så sover jag länge på helgerna om det går.
Idag var en sådan dag och jag vaknade sent. Hela familjen hade gett sig iväg hemifrån.
Skönt att ibland få sova ut och sedan gå upp i lugn och ro och vara ensam med "morgonkaffet".

Någon timme senare dök familjemedlemmarna upp igen från olika håll.
men mannen och sonen gav sig dock iväg ganska snart till havet.
Det blåser bra idag och vindsurfing stod på schemat.

Jag har inte haft någon lust att gå ut idag.
Har i stället fixat lite hemma, möblerat om och städat.

Håller också på att kolla på digitalpianon på nätet.
Tonårsdottern går på kulturskolan och tar lektioner.
Själv spelar jag lite gammalt som sitter i fingrarna.
Vi hade ett piano som vi slängde ut strax före sommaren i samband med att vi började renovera.
Det var ett gammalt, stort och ganska dåligt piano. Med tanke på hur svårt det var att bli av med det, så känns det bra att satsa på ett digitalpiano. Det kan man ju till och med flytta runt i huset på båda våningarna om man vill. Har tänkt mig något i 8-10 000 kronors-klassen.

Är det någon som har något bra tips på märke och modell?

Sen kväll med modern

Sitter vid köksön och försöker lära mig ett och annat av tonårsdottern.
Hon har koll på det mesta kring bloggandets mysterier,
men det innebär förstås inte att jag lär in det hon lär ut.

Värt ett försök är det ändå tycker jag!
Nu kan ni se både hur gammal jag är, vad jag gillar och mitt motto

om ni kollar på min profil.

Mitt liv som tonårsmamma

- Modern ??? - det kommer ingen att fatta vad det är! sa min son nyss.
- Nähä... hur ändrar man bloggens namn då??? undrar jag förvirrat.
- Inte vet jag, svarar sonen.
- Jag tror inte att det går, svarar dottern.
- Hur ska då jag veta tänker jag och accepterar därmed ovanstående bloggnamn.

Det får bli som det blev helt enkelt.

moder = mor, mamma
modern = mamman 
 (i alla fall på norska tror jag även om jag inte har något norkt påbrå)
Jaja... ni fattar...eller?!

Även jag tänker försöka mig på att ha ett finger med i bloggens värld.
Är en mamma till två tonåringar - som båda bloggar. Var och en på sitt sätt.
Därför har jag nu även jag bestämt mig för att försöka blogga - på mitt sätt.
Blir kanske inte lika många bilder och filmer som tonåringarna lägger in,
men förhoppningsvis en hel del andra inlägg
om mina tankar, min vardag och

m i t t     l i v     s o m      t o n å r s m a m m a.

På återseende!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0