Julens Magiska Julafton

Julaftonen har nu nått sitt slut. Alla har lagt sig och jag tar en stunds ensamhet innan jag nattar. Denna dag, julafton, är lika kul och kuslig varje år. Jag känner mig alltid trött och slut dagen innan trots att jag intalar mig själv att allt är lungt och att vi förberett bra. Möjligtvis var det något rörigare än vanligt med alla julförberedelser detta året på vuxenfronten.
 
Egentligen var det nog lättare när barnen var riktigt små och man tydligt märkte på dem vad dom uppskattade och hur dom kände sig både inför julen, med julmagin och med julklapparna. Jag är alltid orolig för att mina barn ska bli besvikna. Undrar också varför jag är så rädd för det... gör det mest ont i mig eller dem om dom skulle bli besvikna över något? Det är inte bara det att jag vill uppfylla några av deras önskningar, jag vill även att julen ska kännas lite magisk och spännande helt enkelt, både innan julaftonen, själva julaftonen och julklapparna. Rätt stämning, tillsammans, inte för få paket men inte för många heller.

Detta året hade barnen varit på stan själva och handlat lite julklappar och det var kul och spännande. Viktigt bara att dom lär sig att det inte behöver vara så dyra saker. Jag fick ett presentkort på Espri-affären som är min favoritaffär och som äntligen har öppnat här. Vi fick också en bra isskrapa till bilen med påsydd vante och Ola fick surffilmer. Emma hade också gjort en riktigt underbart fin ulltavla till mig på textilen! Kanske kan jag lägga in ett foto på den med lite hjälp någon dag.

D e t   a l l r a   v i k t i g a s t e   ä r   a t t   v i   h a r   v a r i t   t i l l s a m m a n s   !


Spabesökare gånger två

Svärmor fick börja med sin julklapp idag - en spakur. Kusthohellet är jättemysigt och eftersom dom har stängt mellandagarna så fick vi lov att ge henne julklappen direkt. Det blev mycket uppskattat! Jag ville göra henne sällskap och hade därför beställt en ansiktsbehandling till mig samtidigt som hon fick sin spakur. Jag förvånar mig själv med att unna mig  lyx. Sådant lyx som jag inte gjort på många många år. Hudterapueten ansåg för övrigt att man skulle gå på en ansiktsrengöring var tredje månad ungefär och för mig var det nog femton-tjugo år sedan sist. Hon undrade vilka hudprodukter jag använde mig av också? och det var ju inte helt enkelt att svara på... Jag brukar ta vad jag har fått och ibland lite clerasil. CLERASIL är till för tonåringar med FET HUD fick jag lära mig. Min hud var allt annat än fet. Hennes smörjor och oljor försvann rakt in. Mineralolja är i princip billig paraffin, vilket man bör undvika, och sådant ingår i många produkter. Mineraler däremot är nyttigt för huden men det är alltså inte mineraloljor. Ja ja... rengjord blev jag in i minsta por och skönt var det. Ansiktsmassage, nackmassage, handmassage, hårbottensmassage och en lätt fotmassage ingick också.  Jag gick därifrån som en helt mjuk och ren kvinna.

G l ö m    i n t e    a t t    g e    d i g    s j ä l v    l i t e    l y x    i b l a n d    !

Män...

Jag hade lärt min man att göra sin del av hushållsarbetet, och nu stod han i tvättrummet och ville tvätta sin t-shirt.
Han hade varit därute i cirka två sekunder då han ropade: "Vilket program ska jag använda?"


"Det beror på" svarade jag, "vad står det på t-shirten?"
"Manchester United" svarade han.


Och så säger de att blondiner är dumma...


-----------------------------------------------

Q: Hur undviker du att din man läser dina mail?
A:  Du ändrar 'Inkorg' till 'Bruksansvisning'


Svärmor på väg

Ikväll kommer svärmor. Hon ska stanna i ca två veckor. Vi jobbar fram till jul och jag jobbar några av mellandagarna också. Vi ska ge henne en spadag i julklapp och den får hon imorgon redan, eftersom kusthotellet stänger för juluppehåll nu på torsdag. Det blir förhoppningsvis en skön start på hennes vistelse här. Jag tror att detta är första julen någonsin som hon reser hemifrån så det kommer nog att kännas ovant för henne.

Vi ska hitta på lite olika saker så att det händer lite när hon är här. Hon ska få baka lite inför julen så att hon har något att göra de dagar då hon är ensam här. Barnen är förväntansfulla och hoppas att det ska bli mycket gott... Det bli en dag på Liseberg och kanske i kombination med en stadspromenad i Göteborg innan, vi får se om vi orkar ta det samtidigt eller om vi gör två turer dit. På lördag har Gustav innebandymatch på morgonen och sargvaktsjobb på eftermiddagen på Wic:s hemmamatch så den dagen kanske vi åker till Kungsmässan och går i affärer - utan grabbarna. Vi ska gå till Trädgårdsaffären som har en fin julutställning här någon dag också. 

Vi ska förstås vara   h e m m a   och   m y s a   och dricka lite glögg också!
 

En härlig Spadag

Har varit på spa hela dagen idag. Började med ett 80-minuters spabehandlingspass där jag blev skrubbad, låg i badet, fick ansiktsmask och varmoljemassage. Efter det satt jag på spaterassen och kopplade av i en skön stol och med gott te. Somnade stundvis och stannade där i nästan två timmar. Sedan gick jag till badavdelningens cafe där jag åt en god smörgås och drack jos innan jag gick till saltvattenspoolerna där jag bubblade, flöt och kopplade av. Avslutade med ett lugn t hai-chipass i bassängen.

N u    k ä n n e r    j a g    m i g    r i k t i g t    a v k o p p l a d   !

Är Julkort omodernt?

Är det någon som skickar julkort nu-för-tiden?
För ett antal år sedan skickade vi nog 40-50 julkort varje år. Både till de som vi träffade under julen och till vänner på avstånd. Det var också på den tiden då barnen var små och vi tog fina foton på dem i tomteluvor...  När vi slutade att skicka julkort så sinade snabbt de inkommande julkorten också. Kan det vara så att många skickat julkort bara för att vara artiga och skicka "tillbaka" ? Eller kan det ha varit så att många andra kände för att sluta skicka julkort också?

G o d    j u l    t i l l    E r    a l l a    i    a l l a    f a l l   !
 


Totalt tokig tomat

Här har Emma varit i farten igen...

Som om sommaren

Emma gillar att fota och att redigera bilder.

Här är lillebror i full fart på på vår strand.

Jobbslit och Sopslit

Brukar ha läget under kontroll såhär veckan före lucia, men av någon anledning tar jobbet för mycket av min energi och uppmärksamhet just nu. Håller fortfarande på med medarbetarsamtal/utvecklingssamtal mellan alla möten, budgetuppföljningar och planering av bemanning under mellandagarna och inför vårterminen. Jag hinner nästan inte ta lunch - och kaffet dricker jag i all hast vid datorn eller mellan möten. Kom hem halv nio ikväll...

Helgen som gick bestod av en hel lördag med skräpkörning till soptippen. Vi hyrde en stor släp, lastade och körde bort tre fulla lass av byggskräp, gammalt trädgårdsskräp, spis samt några möbler som inte eng dög för second hand. Vi var jättetrötta men det kändes riktigt skönt när det var över! Man blir liksom fri när man blir av med skräp och sådant som bara står och tar plats. Huset börjar dock kännas lite tomt nu, så det får bli en STOR julgran som fyller upp ordentligt under veckorna kring jul! Har börjat titta på lite nya möbler, men vi måste avvakta med nya inköp tills vi fått fakturan från snickarna... den lär ju överranska en del som vanligt. 


T ä n k   o m   m a n   v a n n   l i t e   p e n g a r   ! ! !
Kanske ska kolla bingolottokalendrarna
som vi plikttroget köpte av dottern till förmån för idrotten.

Köp och Sälj

Har köpt en begagnad cykelkärra idag.
Mina barn ska bygga en surfkärra av den.



Jag har annonserat ut vår Keyboard och haft besök av spekulanter på den ikväll.
Det är kul med instrument men dom tar plats.
Digitalpianot har kommit. Det blev ett Privia PX 720
PX-720 [Ash walnut and dark wenge tone finish]
Förutom det nya pianot så har vi digitaltrummor, några gitarrer och en ukulele i huset också.

K a n s k e    s k u l l e    s t a r t a    e n    l i t e n    f a m i l j e o r k e s t e r    ?

Fest med Firman

Vi var bjudna till Båstad i helgen av makens företag. 90 personer åkte iväg i bussar på lördagmorgon och hamnade på ett fint spahotell vid havet. Dagen var fri för egna aktiviteter och kvällen bjöd på julbord och underhållning av Sonja Alden och co - på "Hasses lada". Jättetrevligt att som respektive bli medbjuden på en sådan tillställning.

Som kommunalanställd är man inte direkt bortskämd med sådant!

Där var god mat och det är ju alltid kul med liveunderhållning, men jag kan inte påstå att det var värsta draget precis... Kvällens senare timmar kunde man tillbringa i baren, på ett dansgolv där en discjockey flitigt spelade för gamla - och för töntiga låtar, eller i karaokelogen. Någon karaokeaktivitet fick vi inte till, men lite dans blev det trots allt. Mysigt att komma tillbaka till ett fint hotellrum efter denna helkväll och att dagen efter få äta hotellfrukost med utsikt över havet. Vi gick sedan en lång promenad och tittade på många av alla de gamla fina och charmiga hus som finns i Båstad. Allt från kråkslott till slott trängs på de smala kullerstensgator.


N ä s t a   j u l b o r d s b j u d n i n g   blir den 11 december - också den via maken...

 

RSS 2.0